-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Kız Lisesi Mezunları Derneği Odamızı Ziyaret Etti

13 Haziran 2006 tarihinde Kız Lisesi Mezunları Derneği erken Cumhuriyet Döneminin önemli yapılarından olan Kız Lisesi binasında meydana gelen tahribatları önlemek, bahçesinin, tiyatro salonunun onarılması ve kullanıma açılması yönünde destek almak üzere Şubemizi ziyaret ettiler. 2005 yılında gerçekleştirilmiş olan Kız Lisesine dair Şube çalışmalarının 2006-2007 öğretim yılı boyunca devam etmesi yönünde görüş birliğine varılmıştır. Konu üzerine 22 Haziran 2006 tarihinde Ankara Kız Lisesi’nde basın açıklaması düzenlecektir.

Bu Hafta Gerçekleştirilecek Toplantılar

Yönetim Kurulu
39. Dönem Yönetim Kurulu Toplantıları her Pazartesi 19:00 saatinde tüm üyelerimizin katılımına açık olarak gerçekleşmektedir.

Altındağ Belediyesi İşyeri Temsilcilik Seçimi
Altındağ Belediyesi İşyeri Temsilcilik Seçimi, 13 Haziran 2006 Salı günü saat 10.00’da, İşyerinde Çalışan Mimarlar ve İşyeri Temsilciliği Koordinasyon Komisyonunun katılımıyla Altındağ Belediyesinde gerçekleştirilecektir.

PTT Baş Müdürlüğü Yapı işleri Daire Baskanlığı İşyeri Temsilcilik Seçimi
PTT Baş Müdürlüğü Yapı işleri Daire Baskanlığı İşyeri Temsilcilik Seçimi, 13 Haziran 2006 Salı günü saat 14.00, İşyerinde Çalışan Mimarlar ve İşyeri Temsilciliği Koordinasyon Komisyonunun katılımıyla PTT Baş.Müdürlüğü Yapı işleri Daire Baskanlığında gerçekleştirilecektir.

Mamak Belediyesi İşyeri Temsilcilik Seçimleri
Mamak Belediyesi İşyeri Temsilcilik Seçimleri, 14 Haziran 2006 Çarşamba günü saat 10.00’da İşyerinde Çalışan Mimarlar ve İşyeri Temsilciliği Koordinasyon Komisyonunun katılımıyla Mamak Belediyesinde gerçekleştirilecektir.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü Emlak ve İnşaat Daire Başkanlığı İşyeri Temsilciliği Seçimi, 14 Haziran 2006 Çarşamba günü saat 14.00’da İşyerinde Çalışan Mimarlar ve İşyeri Temsilciliği Koordinasyon Komisyonunun katılımıyla TEDAŞ Genel Müdürlüğü Emlak ve İnşaat Daire Başkanlığında gerçekleştirilecektir.

Mesleki Denetim Birimi Toplantısı
Mesleki Denetim Birimi Toplantısı, 14 Haziran 2006 Çarşamba günü saat 18.30’da birim üyelerinin katılımıyla Mimarlar Odası Ankara Şubesi 3. katında gerçekleştirilecektir.

Prokon Müh. Müş. A.Ş. İşyeri Temsilciliği Seçimi
Prokon Müh. Müş. A.Ş. İşyeri Temsilciliği Seçimi, 15 Haziran 2006 Perşembe günü saat 10.00’da İşyerinde Çalışan Mimarlar ve İşyeri Temsilciliği Koordinasyon Komisyonunun katımıyla Prokon Müh.Müş.A.Ş.nde gerçekleştirilecektir.

Ulus Girişimi Toplantısı
Ulus Girişimi Toplantısı, 15 Haziran 2006 Perşembe günü saat 19.00’da Girişim Üyelerinin katılımıyla Mimarlar Odası Ankara Şubesi 3. katında gerçekleşecektir.

Kamu İhaleleri Çalışma Grubu Toplantısı

Kamu İhaleleri Çalışma Grubu Toplantısı, 16 Haziran 2006 Cuma günü saat 18.30’da Çalışma Grubu Üyelerinin katılımıyla Mimarlar Odası Ankara Şubesi 3. katında gerçekleşecektir.

Cumhuriyetin Tanıklarına Gece Yarısı Operasyonu HAVAGAZI FABRİKASI YIKILIYOR

Cumhuriyetin ilk sanayi tesislerinden olan ve 1929 yılında inşaa edilen, “endüstri mirası” havagazı fabrikası ankara büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen gece yarısı operasyonu ile yıkılmaya başlandı.

1991 yılında ankara kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından tescillenmiş olan ankara havagazı fabrikası’nın tescili 9 haziran 2006 tarihinde EGO genel müdürlüğü ile TEDAŞ’ın başvuruları ile kaldırılmıştır. EGO genel müdürlüğü, TEDAŞ ve Büyükşehir Belediyesinin ortak mülkiyetinde olan alandaki binaların yıkılması yönünde 1990’lı yılların başında da teşebbüste bulunulmuş, yıkım işlemlerini gerçekleştiremeyeceği yönünde mahkeme kararı bulunmaktadır.

13.06.2006 Salı günü, akşam üstü saat:18.00’da apar topar büyükşehir belediyesi tarafından yıkımına başlanmış olan 1929 yapımı türkiye’nin ilk endüstri yapılarından olan Ankara Havagazı Fabrikasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Karikatürcüler Derneği ile birlikte 3 Haziran -11 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

3 Haziran 2006 Cumartesi günü Basın Açıklaması ile başlayacak etkinlik boyunca Mamak Çöplüğü, Zir Vadisi , Atatürk Orman Çiftliği ve Çernobilin 20. yılında Türkiye ve Nükleer Santraller konulu panel, konser ve şenliklerden oluşan etkinlik programının ayrıntılarına http://www.mimarlarodasiankara.org/?id=2403 adresinden ulaşabilirsiniz.

Dusseldorf Mimarlık Bölümü Ankara’da

Almanya / Fachhochschule Dusseldorf Mimarlık Bölümü'nden 2 profesör ve 12 öğrenci, yapmış oldukları dönem projelerini sunmak üzere Düzce’yi ve Ankara'yı ziyaret etmişlerdir. 07.06.2006 Çarşamba günü Düzce'de öğrencilerin yapmış oldukları projeler sergilenerek çeşitli etkinlikler yapılmıştır. 09. 06. 2006 Cuma günü ise Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde projeler sunulmuş ve mimarlık öğrencileri birbirleri ile tanışma fırsatı bulmuşlardır.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Sergi ve Tartışma İMP (İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi) Tarafından Düzenlenen Yarışmalar

ODTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından Küçükçekmece-Avcılar Kumsal Alanı Kentsel Tasarım Projesi Yarışmasının ve Kartal alt merkez ve Kartal-Pendik Kıyı Kesimi Kentsel Dönüşüm Projesi Yarışması Projeleri Sergisi düzenlenmiştir. 9 Haziran 2006 Cuma günü, Saat 11:00’den 22 Haziran Perşembe, Saat 17:00’a kadar Mimarlık Fakültesi Stüdyolarında sürecek olan serginin bir de tartışma bölümü hazırlanmıştır. Prof. Hüseyin Kaptan (İMP Başkanı) ve Doç. Dr. Süha Özkan (Değerlendirme Jürisi Başkanı)’ın giriş konuşmaları ile başlayacak tartışma 9 Haziran 2006 Cuma, Saat 14:00 de mimarlık fakültesi amfisinde gerçekleşecektir.

"Beyoğlu Nereye?" Sergisi

Demirören Gayrimenkul desteği ile gerçekleştirilen "Beyoğlu Nereye?" sergisi 1-25 Haziran tarihleri arasında Societa' Operia Italiana binasında yapılcaktır. Davetiyeye ve detaylı bilgiye http://www.demiroren.com.tr/davetiye/davetiye.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

KTÜ Mimarlık Bölümü Mezunları Buluşması

KTÜ Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen KTÜ Mimarlık Bölümü Mezunları Buluşması’nın beşincisi bu yıl gerçekleştirilecektir. 7-10 Temmuz 2006 tarihleri arasında Trabzon KTÜ Mimarlık Bölümü’nde düzenlenecek olan Mezunlar Buluşması, KTÜ Mimarlık Bölümü Mezunları Derneği tarafından organize edilmektedir. İki yılda bir düzenlenen buluşma ile mezunlar arası iletişimi güçlendirmek, dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak hedeflenmektedir. Etkinlik programına ve iletişim bilgilerine http://www.mimarlarodasiankara.org/?id=2405 adresinden ulaşabilirsiniz.

Can Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması

Sektörün gelişimini ve çağdaş tasarımı desteklemek, yeni fikirleri özendirmek ve öğrenciler arasında, alüminyumun üstünlüklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, kavramsal yaklaşımdan çözüme uzanan tasarım düşüncesinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak üzere, alüminyum teknolojisinin kullanımını hedefleyen tek kademeli bir öğrenci yarışması düzenlemektedir. Yapılaşmış bir kentsel mekan içerisinde, tercihen kent merkezinde, boş bir parselde, bu boşluğun doldurulmasına yönelik, işlevi öğrenci tarafından belirlenecek bir bina cephesinin tasarlanması yarışmanın konusudur. Öğrenci Türkiye’de veya K.K.T.C.’de bir kent içinde seçtiği alanda konuyu ve programı belirleyecek, çağdaş bir malzeme olan alüminyumu kullanarak; çevresel, ekonomik, teknik ve sosyal yararları gözeten bir tasarım yapacaktır. Yarışmanın teslim tarihi 01 Kasım 2006, saat 17:00’dir. Ayrıntılı bilgi için http://www.mimarlarodasiankara.org/?id=2414.

Mimari ve Kentsel Tasarım Yarışması, Gürcistan

Gürcistan Mimarlar Birliği, Tiflis Kent Belediyesi ve “Silk Tower” Ltd. ortaklığında açılan mimarlık ve kentsel tasarım yarışması, çok fonksiyonlu bina ve bu binayı Rustaveli metro istasyonuna bağlayan üst geçiş pasajındaki aktivitelerin kent ölçeği içinde düzenlenmesi işi için tasarım önerileri bekliyor. Son Kayıt Tarihi, 14 Haziran 2006 olan yarışmanın teslim tarihi 9 Ekim 2006, saat:17:00’dır. Ayrıntılı bilgi için http://www.mimarlarodasiankara.org/?id=2412

Kentle Buluşma Noktasını Öğrenciler Tasarlayacak: Çuhadaroğlu Holding ALU 2006 Proje Yarışması

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. tarafından, alüminyum teknolojilerinin yaygın olarak kullanılmasını desteklemek amacıyla düzenlenen geleneksel proje yarışmasının bu yılki temasını; “İstanbul’la ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilecek bilgi merkezlerinin tasarlanması” oluşturacak. Üniversitelilere yönelik ALU 2006 Öğrenci Proje Yarışması bu temadan hareketle; gerek kentlilerin, gerekse İstanbul dışından gelenlerin her türlü bilgiye ulaşabilecekleri “İstanbul İnfo Hizmet Binası” tasarımlarını bekliyor. Teslim tarihi 22 Kasım 2006 olan yarışmanın detaylı bilgi için http://www.mimarlarodasiankara.org/?id=2397