-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

TMMOB Genel Kurulu

TMMOB'ye bağlı odaların Genel Kurulları tamamlandı. Genel Kurullarda yapılan seçimler sonucu, TMMOB organlarına adaylar da belirlendi. TMMOB Genel Kurulu, TMMOB Yönetim Kurulu için her odadan bir üye olmak üzere 23 üyeyi, TMMOB Denetleme Kurulu için 5 üyeyi, TMMOB Yüksek Onur kurulu için 5 üyeyi belirleyecek. TMMOB Genel Kurulu, 25-26-27 Mayıs 2006 tarihlerinde DSİ Konferans Salonunda gerçekleşecektir. TMMOB Seçimleri ise 28 Mayıs 2006 tarihinde Mimarlar Odası 5. Katında yapılacaktır.

Bilirkişi Sertifika Töreni

Avrupa Birliği sürecinde Akreditasyon çalışmaları içinde Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi kapsamında ele alınarak hazırlanan sertifikaları, üyelerimiz için düzenlediğimiz sertifika töreni ile Mimarlar Odası 5.katta gerçekleştirdik.

2006 yılı Bilirkişilik eğitim seminerlerimizde kamulaştırma dışında, eser sözleşmeleri anlaşmazlıkları üzerine, uzman incelemesi temel ilkeleri üzerine, İcra İflas Dairesinin bilirkişilik tespitleri üzerine çeşitli eğitimler verilmiştir. Seminerlere Yargıtay 5. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi Erdoğan Buyurgan, Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi Giray Algan, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi Nurcan Uke Tanlık, Vakıf Ekspertiz Eski Genel Müdürü Mimar İlhan Karaefe ve Avukat Şükrü Salkaya katılarak eğitmenlik yapmışlardır.

Bu Hafta Gerçekleştirilecek Toplantılar

Estetik Kurul Komisyonu Toplantısı
02.05.2006 tarihinde Salı günü Mimarlar Odası Ankara Şubesinde saat 18.30’da komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşecektir.

Bilgisayar Kurs Eğitmenleri ile Toplantı
04.05.2006 tarihinde Perşembe günü saat 18.30’da Ankara Şubesi bünyesinde bu dönem açılacak kursların planlarının yapılması amacıyla eğitmenlerle toplantı yapılacaktır.

Yayın Birimi Toplantısı
04.05.2006 tarihinde Perşembe günü Mimarlar Odası Ankara Şubesinde saat 18.30’da yayın birimi üyelerinin katılımıyla gerçekleşecektir.

Düzce Temsilciliğinden Kadın Dayanışma Pazarına Katkı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği Düzce Şubesi ile birlikte Düzce ilinde yaşayan maddi zorluklar çeken kadınlara destek olmak amacıyla Asar Deresi çevresinde Kent Parkı oluşturulmasına ve bu alanda Kadın Dayanışma Pazarı” kurulmasına katkıda bulunmuştur. Söz konusu Proje 4 Mayıs 2006 Perşembe günü saat:10.00’da Kanal B televizyonunda “Bize Bize” adlı programda tanıtılacaktır.

Turgut Cansever Sergisi

Şubemiz, Turgut Cansever'in katılımıyla "Tarihi Muhteva ile Uyum " adlı Turgut Cansever Sergisinin açılış kokteylini 26 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirmiştir. Sergi, 5 Mayıs 2006 Cuma gününe kadar açık olacaktır. Turgut Cansever’in mimarlığa bakış açısını, projelerini, kitaplarını ve anılarını anlattığı sergi açılışına üyelerimizin ve özellikle öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Turgut Cansever ile başlattığımız söyleşi-sergi-kokteyl formatındaki etkinliklere her ay başka bir mimarı konuk ederek devam edilecektir.

Ankara’da Roma Paneli

Şubemizin gerçekleştirdiği kent çalışmaları kapsamında “Ankara’nın Geleceğini Tasarlamak “ teması ile her ay bir etkinliğin düzenleneceği paneller dizisinde ikinci konu “Ankara’da Roma Paneli “ olarak belirlenmiştir. Etkinliğimiz 3 Mayıs 2006 Çarşamba günü saat:18.00’de Tübitak Mustafa İnan Konferans Salonunda Panel –Forum-Kokteyl şeklinde gerçekleştirilecektir.

Ankara’da Kültür Sanat

20. ODTÜ Bahar Şenliği
2006 yılı ODTÜ Bahar Şenliği, 3-6 Mayıs tarihleri arasında ODTÜ Topluluklarının çabaları ile bu yıl 20. kez gerçekleşecektir. Ayrıntılı programa http://www.metu.edu.tr/home/wwwkim/senlik.html adresinden ulaşılabilir.

1. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali
1. Uluslarası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Festival için ayrıntılı bilgiye http://www.festival.sendika.org/index.shtml adresinden ulaşabilirsiniz.

Ötekilerin “Çevre”si, Ethem Torunoğlu

2006 Nisan’ında Ütopya Yayınevinden yayınlanan Ethem Torunoğlu’nun, “Ötekilerin “Çevre”si” isimli kitabı içerisinde çevre hakkından kalkınma ve küreselleşmeye, Avrupa Birliğinden kentleşmeye, kentsel dönüşüm ve nükleer santrallere kadar olan güncel sorunlar bir dünya görüşüne bağlı olarak incelenmektedir.

Yaşasın Kentler II Yarışması İçin Kayıt ve Teslim Süresi 4-12 Mayıs'a Uzatıldı

Teslim ve Kayıt Tarihi: 4 - 12 Mayıs 2006 (16:00GMT)
Yaşasın Kentler II Yarışması İçin Kayıt ve Teslim Süresi 4-12 Mayıs'a Uzatıldı! Yarışmanın web sitesi www.celebcities2.org adresinde yarışma hakkında detaylı bilgilere ve ulusal kesimlerin jüri üye listesine ulaşılabiliyor. Türkiye ulusal kesiminin jüri üyeleri ise Tamer Başbuğ (mimar), Oktay Ekinci (mimar), Zekai Görgülü (mimar, planlamacı), Tülin Hadi (mimar), Baran İdil (mimar, planlamacı) olarak belirlendi.

Balıkesir Çamlık Kentsel ve Mimari Tasarım Ulusal Proje Yarışması

Son Başvuru Tarihi: 14 Temmuz 2006
İletişim Adresi: Balıkesir Belediyesi İmar Müdürlüğü Yarışma Raportörlüğü / Belediye Hizmet Binası Kat: 4
Web Sitesi: www.balikesir-bld.gov.tr

Balıkesir şehir merkezinin panoramik seyir terası konumunda bulunan Çamlık tepesinin, kent yaşamına katılması ve bu yerin kent yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı yapması, tepenin devamında yer alan ağaçlandırma alanları ve yakın çevresi ile birlikte projelendirilmesi amacıyla Balıkesir Belediyesi tarafından “Çamlık Kentsel ve Mimari Tasarım Ulusal Proje Yarışması” adlı bir yarışma açılmıştır.

Bursa, Kızyakup Kent Parkı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması

Son Başvuru Tarihi: 23 Mayıs 2006
İletişim Adresi: Santral Garaj Mah. Ulubatlı Hasan Bulvarı No: 6 16200, Bursa Telefon: 0224 444 16 01

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, “Kızyakup Kent Parkı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi” Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından, ihtiyaç programında verilen fonksiyon ilişkileri çerçevesinde, mimarlık, mühendislik, sanat anlayışı, işletme ve ilk tesis maliyetleri yönünden uygun çözümleri gözeten bir eserin elde edilmesi ve güzel sanatların teşvik edilmesi için serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak yarışmaya çıkarılmıştır.