ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER

Toplantı Tarihi    : 14.04.2009
Toplantı No       : 56
Toplantı Saati    : 18.30

Asıl Üyeler       : Nimet Özgönül, Manolya Tokalı, Ali Hakkan, Tezcan Karakuş Candan, Y.Yeşim Uysal , Haluk Kara(katılmadı), Demet Gülhan

Yedek Üyeler   : Kutay Karabağ, Adnan Zeytinci

Diğer Katılanlar: Banu Barutcu Akpınar, Esin Bölükbaş, Müge Gök, Evin Deniz, Gökçe Er, Deniz Aygün, Bülent Çubukçu,O.Sualp Güreşçioğlu, M.İhsan Giritlioğlu, Sercihan Maden , Emre Mardan,Alp Atamanalp

GÜNDEM                     :

1. Yönetim Kurulu Kararlarının Okunup İmzalanması

2.Bilgilendirme

2.1. Meslek Yılına Saygı Töreni hk.

2.2.10-11-12 Nisan 2009 tarihinde Kemer - Antalya’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul hk.

2.3.Kent İzleme Merkezi Oda içi Atölye Çalışması hk.

2.4.Kızılay Kent Meydanı Ve Çevresi Kentsel Tasarım Ulusal Proje Fikir Yarışması hk.

2.5.16 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kent İzleme Merkezi Söyleşiler Dizisi – 1 / Katılımcı Planlama ve Paydaş Yönetim Süreci: Ankara ili Stratejik Planı Deneyimi konulu söyleşi hk.

2.6.6 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirilen Mimar Sinan Haftasında Mimarlığı Tartışmak Konulu söyleşi hk.

2.7.Karabük Belediye Meclisi’nin 04.03.2009 tarih ve 3/40 numaralı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali hk.(gündeme alındı)

2.8.T.C. Danıştay Altıncı Dairesinin Ulus meydanı çarşı ve büro binalarının tescil edilmemesine ilişkin kararın iptali davası ile ilgili 07.07.2009 tarih ve 1274 sayılı yazısı hk.

2.9.TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasının 17-18-19 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilecek “TMMOB VII.Enerji Sempozyumu” na bildiri verilmesi talepli 03.04.2009 tarih ve 1230 sayılı yazısı hk.

2.10.TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun 03.04.2009 tarihinde gerçekleştirilen toplantı kararları ile ilgili 08.04.2009 tarih ve 1285 sayılı yazısı hk.

2.11. Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı(ORVAK)’nın Danışman Jüri Üyeleri ve tahmini bütçe ile ilgili 13.04.2009 tarih 1333 Sayılı yazısı hk.

2.12. Av. Serdar Özersin’in 3259 sicil nolu üyemiz Üyemiz İlhan Ayar’ın şubemize açtığı dava ile ilgili 07.04.2009 tarih ve 1273 sayılı yazısı hk.

2.13.T.C. Zonguldak İdare Mahkemesinin Karabük Orman İşletme alanının yapılaşmaya açılması için yapılan plan tadilatının iptali istemli dava ile ilgili 07.04.2009 tarih ve 1271 sayılı yazısı hk.

2.14.T.C.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince 15.06.2007 gün ve 1619 sayılı karar ile onaylanan 1/5000 ölçekli “Ankara Tarihi Kent Merkezi Kentsel Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı” ve 1/100 ölçekli “Ankara Tarihi Kent Merkezi Kentsel Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” işleminin iptali istemli açılan dava ile ilgili 03.04.2009 tarih ve 1242 sayılı yazısı hk.

2.15.T.C.Zonguldak İdare Mahkemesinin Orman İşletme Alanında yapılan plan değişikliğine karşı açılan dava ile ilgili 08.04.2009 tarih ve 1287 sayılı yazısı ve 08.04.2009 tarih ve 1288 sayılı yazısı hk.

2.16.T.C. Zonguldak İdare Mahkemesinin İmar ruhsat işleri işlemin iptali istemiyle Karabük Belediye Başkanlığı’na açılan dava ile ilgili 13.04.2009  tarih ve 1334 sayılı yazısı ve 13.04.2009  tarih ve 1335 sayılı yazısı hk.

2.17. T.C.Ankara 16.İdare Mahkemesinin 2009 Mali yılı Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin kabülüne ilişkin kararın iptali ile ilgili 13.04.2009 tarih ve 1336 sayılı yazısı hk.

2.18.T.C. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava ile ilgili bağlantı kararı konulu 13.04.2009 tarih ve 1337 sayılı yazısı hk.

2.19. T.C. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin “Gar önü Köprülü kavşak projesi” ile ilgili yürütmeyi durdurma istemli açılan dava ile ilgili 13.04.2009 tarih ve 1338 sayılı yazısı hk.

3.Şube Çalışmaları hk.

3.1. 1 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirilen Mesleki Denetim Komisyonu kararları  ve 23588 sicil nolu üyemiz Nihal Ergün’ün TUS ile ilgili talebi konulu 31.03.2009 tar,ih ve 1181 sayılı yazısı hk

3.2.Bilgisayar eğitmen ve stajerlerinin Kurs salonu ekipman ve gereçlerin iyileştirilmesi konulu 03.04.2009 tarih ve 1234 sayılı yazısı hk.

3.3.Mekan çalışmaları hk.(Modern Mobilya’nın 09.04.2009 tarih ve 1314 sayılı yazısı ve 09.04.2009 tarih ve 1315 sayılı yazısı ile birlikte)

3.4.T.C. Zonguldak İdare Mahkemesinin dava  konusu taşınmaz üzerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılması kararı ile ilgili 07.04.2009 tarih ve 1272 sayılı yazısı hk.

3.5.Şube Danışma Kurulu, Şube Bölge Toplantıları ve Yeni Mezun Mimarlar Buluşması hazırlıkları hk.

3.6. Küba Politik ve Teknik Gezisi hk.

3.7. Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları hk.

3.8.TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın yayımladığı “Mavi Sözleşme Küresel Su Krizi ve Su Hakkı Mücadelesi” adlı kitap hk.

4.Üyelerden Gelen Konular hk.

4.1.1613 sicil nolu üyemiz Kadir Bakır’ın aidatlarından muaf tutulması ile ilgili 06.04.2009 tarih ve 1254 sayılı yazısı hk.

5.Temsilciliklerden Gelen Konular hk.

5.1.Karadeniz Ereğli Temsilciliği’nin Kültür Merkezi, cami v.b. yapılar ile ilgili Mesleki Denetim bedelinin alınmaması konulu 09.04.2009 tarih ve 1299 sayılı yazısı hk.

6.Genel Merkez’den Gelen Konular hk.

6.1.Genel Merkez’in Yozgat Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri ile ilgili 07.04.2009 tarih ve 1267 sayılı yazısı hk.(kapalı gündem)

7. Bu Hafta Gerçekleştirilecek Toplantılar hk.

7.1. Süreli Yayın Kurulu Toplantısı

Tarih                 : 15 Nisan 2009

Saat                 : 19.00

Yer                   : Mimarlar Odası Ankara Şubesi Toplantı Salonu

Katılımcılar        : Kurul üyeleri

7.2. Kent İzleme Merkezi Söyleşiler Dizisi – 1

Tarih                 : 16 Nisan 2009

Saat                 : 18.30

Yer                   : Mimarlar Odası Ankara Şubesi Toplantı Salonu Meşrutiyet cad. No:7 /7

Katılımcılar        :  Üyeler

KARARLAR      :

1.G(3.1.) Mesleki Denetim Komisyonunun almış olduğu,

Gündem                      :

1.       9253 sicil no’lu üyemiz Osman Sadıkoğlu’nun sanayi yapılarına ilişkin görüş talebi hk.

2.  32246 sicil no’lu üyemiz Ilgın Önal’ın taşınmaz kültür varlıklarının onarılmasına yardım yapılmasına ilişkin yönetmelik vasıtasıyla yapılan restorasyon projelerinde iş bitirme belgesi alabilmeye ilişkin 06.03.2009 tarih ve 895 sayılı yazısı hk.

3.   2625 sicil no’lu üyemiz Mehmet Duman’ın fatura kesmeye ilişkin 19.03.2009 tarih ve 1049 sayılı yazısı hk.

4.   Fenni Mesuliyet hizmetine ilişkin, Çankırı Oda Temsilciliğimizin 31.03.2009 tarih ve 1178 sayılı ve 23588 sicil no’lu üyemiz Nihal Ergün’ün 31.03.2009 tarih ve 1181 sayılı yazıları hk.

Karar                           :

1. 9253 sicil no’lu üyemiz Osman Sadıkoğlu’nun Kazan Belediyesi sınırları içinde yaptığı ve yapı sınıfı 3-A ve 3-B olarak değerlendirilerek belge düzenlenmiş olan depo yapılarının sınıflarının 2-B olarak değiştirilerek yeniden belge düzenlenmesine,

2.  32246 sicil no’lu üyemiz Ilgın Önal’ın taşınmaz kültür varlıklarının onarılmasına yardım yapılmasına ilişkin yönetmelik vasıtasıyla yapılan restorasyon projelerinde iş bitirme belgesi alabilme konulu yazısına mal sahibi ile yapmış oldukları sözleşme ile Koruma Kurulu Müdürlüğüne başvurması halinde iş bitirme belgesi niteliğinde bir belgenin düzenlenebileceğini bildiren cevap yazısı yazılmasına,

3. 2625 sicil no’lu üyemiz Mehmet Duman’ın Yenikent Belediyesi 1755 ada 1 parsel ve 1758 ada 1 parsellerde Tümözder Konut Yapı Kooperatifi için hazırladığı mimari proje için fatura kesme konusunda, Tümözder’in

vergiden muaf olan derneklerden biri olup, olmadığı araştırıldıktan sonra karar verilmesine,

4. Çankırı Oda Temsilciliğimizin 31.03.2009 tarih ve 1178 sayılı yazısı gereği, temsilcilik sınırları içinde TUS üstlenecek mimar bulunmadığı anlaşılmış, 200 km mesafe koşulunu sağlayan şubeye bağlı mimarların Çankırı ilinde TUS üstlenebilmesi için gereken işlemlerin yapılması, 23588 sicil no’lu üyemiz Nihal Ergün’ün 31.03.2009 tarih ve 1181 sayılı yazısı içinse, ikamet değişikliğinin geçerli bir TUS istifa sebebi olduğu, üyenin Kayseri Şubesi’ne nakil olabilmesi için, üzerindeki TUS hizmetlerinden istifa etmesi gerektiğine,

Karar verildi.

G(3.2.)Bilgisayar eğitmen ve stajerlerinin talebi doğrultusunda ekran kartı ve ram alınmasının uygunluğuna, tekliflerin alınmasına, Sekreter Üye Ali Hakkan ve Sayman Üye Tezcan Karakuş Candan’a yetki verilmesine,

G(3.3.) Şube salonundaki mekan düzenlemeleri için tekliflerin alınmasına,ödemelerle ilgili olarak Sekreter Üye Ali Hakkan ve Sayman Üye Tezcan Karakuş Candan’a yetki verilmesine,

G(3.4.)T.C. Zonguldak İdare Mahkemesinin dava  konusu taşınmaz üzerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılması kararına istinaden bilirkişi giderlerine karşılık olarak 3.000 TL’nin ödenmesinin uygunluğuna,

G(3.5.)Şube Danışma Kurulu’nun 9 Mayıs 2009 tarihinde, Şube Bölge Toplantısının 27-28 Haziran 2009 tarihinde Sivas Temsilciliği’nde ve Yeni Mezun Mimarlar Buluşması’nın 13 Haziran 2009 tarihinde yapılmasının uygunluğuna,

G(3.6.)Küba Politik ve Teknik Gezisine Küba Belediyesi, Kübalı Mimarlar ve Yerel Halk Meclisi toplantılarında yapılacak olan görüşmelerde Şubemizi temsil etmek üzere Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Karabağ’ın görevlendirilmesine,ulaşım , konaklama ve vize ücretlerinin şube bütçesinden karşılanmasına,