Ayça Akın Hamarat

23422 sicil numarası ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi Üyesi. Ankara doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. 1994-1999 yılları arasında ODTÜ Restorasyon Bölümünde yüksek lisans programına devam etti. 1994 - 1997 yılları arasında çeşitli mimarlık bürolarında, arkeolojik kazılarda ve sualtı araştırmalarında çalıştı. 1997 – 2011 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığında, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Mimari Proje Dairesi Başkanlığında ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Yapı Malzemeleri ve Yapı Denetimi Dairesi Başkanlığında çalıştı. 2011- 2016 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Yapı Malzemeleri Dairesi Başkanlığında ve Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığında mimar olarak görev yaptı. 2016 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Dış ilişkiler Dairesi Başkanlığında çalışmaya devam etmektedir. 2015 yılından beri Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezinde görev almaktadır. 2016 yılından itibaren çocuk yogası eğitmeni olarak çeşitli aktiviteler gerçekleştirmiş, 2019 yılında Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Ön Lisans Bölümünden mezun olmuştur.

Son Güncelleme : 26.10.2020 - 14:53:07