13 Nisan 2018

Mimarlar ve vatandaşlar Saraçoğlu için itiraz dilekçesi verdi

“Saraçoğlu’nu ranta değil halka açın”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Saraçoğlu Mahallesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’na itiraz etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Nihal Evirgen,  Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Şakir Babacan, Kavaklıderem Derneği’nden İsa Çapanoğlu ve vatandaşlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kişisel olarak itiraz dilekçelerini verdi.

Mimarlar ve vatandaşlar, Saraçoğlu Mahallesi’nin altına otopark yapılmasının önünü açan, zemin üstünde 10.000 m2 inşaat alanı tanımlayarak yeşil alanları ve kamusal değerleri tehlikeye atan planın iptal edilmesini talep ederken, yetkililere “Saraçoğlu’nu ranta değil, halka açın!” çağrısında bulundu.

Kurumsal olarak da iptal davası açacağız

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“16.03.2018-16.04.2018 tarihleri arasında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan Ankara, Çankaya İlçesi Yenişehir ve Namık Kemal Mahallesi Saraçoğlu Kentsel Sit Alanı ve Etkileşim Sahasına ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planına itiraz ettik. Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı pazartesi günü askıdan iniyor. Askıdan indikten sonra Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak kurumsal dava açacağız. Biz de kişisel olarak dilekçemizde bu planının koruma amaçlı imar planı olmadığını, korumama amaçlı imar planı olduğunu belirttik. Bütün Saraçoğlu Mahallesi’nin altını otopark yapma hükümlerinin bulunduğunu bunların da ortadan kaldırılması gerektiğini kentsel SİT alanın böylesi bir planla korunamayacağına itiraz etmek için buradayız. 10 bin metrekare inşaat yapılmasını ve yine etkileşim sahası içinde belirsiz bir inşaat izni verilmesi de itiraz dilekçelerimiz arasında yer aldı. Saraçoğlu Mahallesi’nin halka değil ranta açılmasını istiyoruz.”

İtiraz dilekçesi

Son Güncelleme : 19.07.2018 - 19:13:31