05 Ocak 2021

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NİN KAPISINA VURULAN KELEPÇELER FAŞİZM TARİHİNDE YER ETMİŞ GÖRÜNTÜLERİ ARATMAYAN, İBRETLİK BİR VESİKADIR

Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı tarafından AKP’nin çeşitli kademelerinde görev almış, il yöneticiliği yapmış ve son olarak AKP milletvekili aday adaylığı bulunan Melih Bulu’nun atamasını kabul etmiyoruz.

Üniversiteler özerk yapılardır, bilimin ve akademinin gerekli çağdaş düzeye ulaşmasının olmazsa olmazı demokrasi, ülkemizde ve üniversitelerde çoktandır ayaklar altına alınmışken Boğaziçi’nden bugün kamuoyuna yansıyan görüntüler saldırının büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir. Bugün öğrencilerin girişini engellemek için Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına vurulan kelepçeler faşizm tarihinde yer etmiş görüntüleri aratmayan, ibretlik bir vesikadır. Fakat her türlü zorbalığa, yandaş gazetecilerin tehdidine ya da polisin şiddetine rağmen atanmış rektörü kabul etmeyen öğrenciler, devir-teslim töreninde cüppeleriyle sırtını dönen akademisyenler, ülkenin dört bir yanından ses yükselten mezunlar ve destek veren tüm yurttaşlar da demokrasi tarihinin özneleridir.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesine sahip çıkıyor, özgür ve demokratik üniversite talebini dile getirerek kayyım rektörü kabul etmediği için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Üniversiteleri siyasi partilerin sahnesi, sermayenin aracı haline getiren her türlü müdahaleye karşı bilimi ve aydınlanmayı savunmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.

MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU

Son Güncelleme : 20.01.2021 - 12:32:16