13 Ekim 2019

Mimarlar ve vatandaşlar, Ankara’nın Başkent Oluşunun 96.yılında da geleneği devam ettirdi

Mimarlar ve vatandaşlar, Ulus Atatürk Anıtına çelenk koydu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, STK’lar, Demokratik kitle örgütleri, geleneği devam ettirerek  Ankara’nın Başkent Oluşunun 96. Yıldönümünde  de kuruluşun ve kurtuluşun mekanı Ulus Atatürk Heykeli’ne çelenk koydu.

Etkinliğe Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Soruşturma ve Uzlaştırma Kurulu Üyesi Faruk Soydemir, KORDER Yönetim Kurulu üyeleri Cansen Kılıççöte, Ali Fuat Tek, CHP Altındağ İlçe Eğitim Sekreteri Zeki Yalçındere, CHP Çankaya İlçe Sekreteri Nazım Yurdakul, Ankara Doğal ve Kültürel Varlıklar Atölye üyeleri, mimarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ankara’nın geleceğine, geçmişine ve Başkentliliğine sahip çıkıyoruz

Heykel önünde açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Bugün Ankara’nın başkent oluşunun 96.yılı. Atatürk Ankara’ya geldiğinde Ankara halkı onu bağrına bastı ve onun direncine destek oldu. Atatürk’ün yeni kurulacak devletin başkenti olarak Ankara’yı seçmesinin sebebi kendisine gösterilen sevgi ve Ankara’nın milli mücadeledeki desteğine ilişkin kente vefa örneğidir. 96 yıllık bir kentin Başkentliliği kutlu ve daim olsun diyoruz. Ankara’nın Başkent oluşunun kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlardı. Biz bu geleneği devam ettiriyoruz. Ankara’nın geleceğine, geçmişine ve Başkentliliğine sahip çıkıyoruz. Bize bunu armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.”

Son Güncelleme : 16.11.2019 - 09:15:18